Home | Elektriciteit & Sanitair | Centrale verwarming | EPC | Contacteer ons

EnergiePrestatieCertificaat

Type A

Wenst u uw woning te verkopen of te verhuren, dan heeft u binnenkort een EnergiePrestatieCertificaat nodig, kortweg EPC. Bij verkoop van woningen en appartementen wordt het EPC verplicht vanaf 1 november 2008, bij verhuur vanaf 1 januari 2009. Het EPC is een energierapport dat aangeeft hoe energiezuinig een woning is. Kopers en huurders kunnen met het EPC beter inschatten hoeveel energie nieuwe huis zal verbruiken. Daarnaast vermeldt het EPC een aantal energiebesparende adviezen. Die adviezen zijn adviserend en sensibiliserend en moeten niet verplicht uitgevoerd worden.
Enkel erkende energiedeskundigen type A mogen zo?n EPC opmaken

Type B

In een woning kan vaak op een eenvoudige manier veel energie bespaard worden. In de eerste plaats moet worden uitgezocht waar de grote energievreters zich bevinden. Zodra die bekend zijn, kan worden gezocht naar maatregelen en oplossingen om het energieverbruik terug te schroeven. schroeven. Een energieaudit geeft antwoord op de vragen waar, hoeveel en op welke manier energie in uw woning kan worden bespaard. In een energieaudit kan een onderzoek gebeuren naar het verwarmingssysteem, de isolatie van de woning, het gebruik van zonne-energie,?. Kortom, de volledige energiehuishouding van de woning wordt doorgelicht. Bent u van plan uw woning te renoveren dan is dit het aangewezen moment om een energieaudit te laten uitvoeren. De concrete tips kunnen u op termijn duizenden euro's besparen.

Type C

Voor de gebouwen gelegen in het Vlaamse Gewest met een bruikbare vloeroppervlakte van meer dan 1000 m˛, waarin publieke organisaties gevestigd zijn die aan een groot aantal personen overheidsdiensten verstrekken en die vaak door het publiek worden bezocht, moet een energieprestatiecertificaat beschikbaar zijn. De gebruiker van het publieke gebouw moet de nodige stappen ondernemen om er voor te zorgen dat tegen uiterlijk 1 januari 2009 een energieprestatiecertificaat aanwezig is voor het gebouw. Wat wordt verstaan onder "publieke organisaties"? federale overheid, incl. de parastatalen;Vlaamse overheid, incl. de interne en externe verzelfstandigde agentschappen; provinciale overheden; gemeentelijke overheden, incl. OCMW's; overheidsbedrijven; onderwijsinstellingen; welzijnsvoorzieningen; gezondheidsvoorzieningen.

  is voor al deze attesten gecertificeerd. Vraag hier vrijblijvend een prijsofferte.